Herringarna

12 herrar och ett kök

Middagsdax

Hösten 2017

   Förrätt  Varmrätt  Efterrätt
  23/1  Håkan  Olle  Ronny
  15/2  Ronny  Håkan  Olle
  20/2  Olle  Ronny  Håkan
    6/3  Håkan  Olle  Ronny
  20/3  Ronny  Håkan  Olle
    3/4  Olle  Ronny  Håkan
  17/4  Håkan  Olle  Ronny
     Avslutning    

 

Tisdag 15 februari kl 18.00

Tema: »Mat i fastetider«

/morbergs-clam-chowder.jpg

Förrätt: Morbergs Clam Chowder (Lag Ronny)

/sallad-pa-rotfrukter-kyckling-och-fetaost.jpg

Huvudrätt: Sallad på rotfrukter, kyckling och fetaost (Lag Håkan)

/semlor.jpg

Efterrätt: Semla (Lag Olle)

herringarna-2018-02-15.pdf 


Tisdag 23 januari kl 18.00

Tema: »Nostalgiafton«

/rakcocktail.jpg

Förrätt: Räkcocktail med Rhode Islandsås (Lag Håkan)

/plankstek.jpg

Huvudrätt: Plankstek med Pommes duchesse, champinjonstuvning, baconlindad sparris och tomathalvor (Lag Olle)

/apelsinmoussetarta.jpg

Efterrätt: Apelsinmoussetårta (Lag Ronny)

herringarna-2018-01-23.pdf


Tisdag 28 november kl 18.00

Tema: »En bit av 50-talet«

/palsternackssoppa.jpg

Förrätt: Krämig palsternackssoppa med persilja (Lag Olle)

/viltlax.jpg

Huvudrätt: Viltlax med lingon (Lag Ronny)

/crepes-suzette.jpg

Efterrätt: Crêpes Suzette (Lag Håkan)

herringarna-2017-11-28.pdf 


Tisdag 14 november kl 18.00

Tema: »Lite vilt!«

/fankalssoppa.jpg

Förrätt: Fänkålssoppa med saffran och räkor (Lag Ronny)

/marinerad-viltgryta.jpg

Huvudrätt: Marinerad viltgryta med svamp & ädelost (Lag Håkan)

/chevrecheesecake-2.jpg

Eftrerrätt: Chèvrecheesecake med lingonkräm (Lag Olle)

herringarna-2017-11-14.pdf 


sdag 31 oktober kl 18.00

Tema: »Skaldjursafton«

/img_4673-b.jpg

Leif Mannerströms smörstekta havskräftsstjärtar med riven pepparrot

Krabba med tillbehör

Gravad lax

Kräftor

Färska räkor

Vinkokta blåmusslor

Majonnäs, aioli, romsås, Rhode Island, Leif Mannerströms hovmästarsås, Klassisk hovmästarsås

herringarna-2017-10-31.pdf 


Tisdag 17 oktober kl 18.00

Tema: »På kanel – en höstmiddag«

/tartelett.jpg

Förrätt: Ost- och skink- samt sardell- och svartolivtarteletter (Lag Olle)

/flaskfile.jpg

Huvudrätt: Fläskfilé med kanel- och ingefärsdoftande tomatconcassé (Lag Ronny)

/skansk-appelkaka.jpg

Efterrätt: Skånsk moderniserad äppelkaka med Roy Fares vaniljsås (Lag Håkan)

herringarna-2017-10-17-b.pdf 


Tisdag 3 oktober kl 18.00

Tema: »Viss anknytning till sjön«

/toast-taube.jpg

Förrätt: Toast Taube (Lag Ronny)

/ingers-sjomansbiff.jpg

Huvudrätt: Ingers sjömansbiff (Lag Håkan)

/mandelmusslor.jpg

Efterrätt: Lingonparfait i mandelmusslor (Lag Olle) 

herringarna-2017-10-03-b.pdf


Tisdag 19 september kl 17.30

Tema: »Om det nappar«

/vasterbotten-royal.jpg

Förrätt: Västerbotten Royal (Lag Håkan)

/malargos-och-kramig-gurksallad.jpg

Huvudrätt: Mälargös med krämig gurksallad (Lag Olle)

/persika-i-kall-sabayonsas.jpg

Efterrätt: Persika i kall sabayonsås med toscaflarn (Lag Ronny)

 herringarna-2017-09-19.pdf


Våren 2017

Tisdag 18 april kl 18.00

Tema: »Kalle Anka goes bananas«

Förrätt: Rödbetor med chèvre (Lag Olle)

Huvudrätt: Ankbröst med sötpotatispuré och syrlig vinsås (Lag Ronny)

Efterrätt: Banankolapaj (Lag Håkan)

herringarna-2017-04-18.pdf


Tisdag 4 april kl 18.00

Tema: »Påskfest i vårens tecken«

Förrätt: Gubbröra med rostad kavring och baconlindad sparris (Lag Ronny)

Huvudrätt: Lax med chimichurri och grön potatissallad (Lag Håkan)

Efterrätt: Keylime-paj (Lag Olle)

herringarna-2017-04-04.pdf


Tisdag 21 mars kl 18.00

Tema: Ja, säg det

Förrätt: Glutenfri skaldjurspaj (Lag Håkan)

Huvudrätt: Renfilé med kantarellsås och hasselbackspotatis (Lag Olle)

Efterrätt: Fromage med bär (Lag Ronny)

herringarna-2017-03-21.pdf


Tisdag 7 mars kl 18.00

Tema: »Mat för glada laxar«

Förrätt: Gubbröra med lax (Lag Olle)

Huvudrätt: Laxbiffar med dillpotatisstomp och citronsås (Lag Ronny)

Efterrätt: Ålandspannkaka (Lag Håkan) 

herringarna-2017-03-07.pdf


Tisdag 21 februari kl 18.00

/vol-au-vent.jpg

Förrätt: Vol-au-vent (Lag Håkan)

/lammytterfile.jpg

Huvudrätt: Lammytterfilé med sötpotatisstomp, rödvinssås och tryffelsmör (Lag Olle)

/hallonsuffle.jpg

Efterrätt: Hallonsufflé (Lag Ronny)

herringarna-2017-02-21.pdf


Tisdag 7 februari kl 18.00

Tema: »Hela havet stormar«

/pilgrimsmussla.jpg

Förrätt: Pilgrimsmussla med tomatsallad och getost (Lag Ronny)

/lax.jpg

Huvudrätt: Lax i vittvinsås (Lag Håkan)

/guldbakelse.jpg

Efterrätt: Guldbakelser (Lag Olle)

herringarna-2017-02-07.pdf


Tisdag 24 januari kl 18.00

Tema: »Post festum nyår«

/rodbetssoppa.jpg 

Förrätt: Rödbetssoppa (Lag Olle)

/rotselleri.jpg

Huvudrätt:  Chèvregratinerad rotselleri (Lag Ronny)

/rabarberpaj.jpg

Efterrätt: Rabarberpaj med brynt smör (Lag Håkan)

herringarna-2017-01-24.pdf