Herringarna

12 herrar och ett kök

Arkiv

Våren 2015

Tisdag 27 januari kl 18.00

Tema: »Mozart«

 

Förrätt: Krispig potatisplätt med räkröra och gurksallad (Lag Håkan)

Huvudrätt: Wienerschnitzel med österrikisk potatissallad (Lag Ronny)

Efterrätt: Apfelstrudel (Lag Olle)

Recept: herringarna-2014-01-27.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-01-27.pdf

Tisdag 10 februari kl 18.00

En afton med thailändsk mat

Förrätt: Kycklingsoppa Tom ka gai och Räksoppa Tom jam goong (Lag Håkan)

Huvudrätt: Kött med thaisås, ris och sallad (Lag Olle)

Efterrätt: Baklava (Lag Ronny)

Recpt: herringarna-2015-02-10.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-02-10.pdf

Tisdag 24 februari kl 18.00

Tema: »Go to sea«

Förrätt: Frasig laxtartar på friterat rispapper (Lag Ronny)

Huvudrätt: Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat (Lag Håkan)

Efterrätt: Nötig Ris à la Malta (Lag Olle)

Recept: herringarna-2014-02-24.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-02-24.pdf

Tisdag 10 mars kl 18.00

Tema: »Torsten Ehrenmark«

Förrätt: Löksoppa (Lag Olle)

Huvudrätt: Kokt rimmad fläsklägg med rotmos (Lag Ronny)

Efterrätt: Bread & Butter Pudding (Lag Håkan)

Recept: herringarna-2015-03-10.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-03-10.pdf

Tisdag 24 mars kl 18.00

Tema: »Lappland«

Förrätt: Fänkålssoppa med renkött (Lag Håkan)

Huvudrätt: Halstrad fjällröding med murkelsås (Lag Olle)

Efterrätt: Mandelkorg med glass och varma hjortron (Lag Ronny)

Recept: herringarna-2015-03-24.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-03-24.pdf

Tisdag 7 april kl 18.00

Tema: »Påskmeny«

Förrätt: Rödingcarpaccio (som egentligen var lax) med ärtcitronette (Lag Ronny)

Huvudrätt: Rosmarinlamm med citron (Lag Håkan)

Efterrätt: Mannerströms äppelkaka (Lag Olle)

Recpt: herringarna-2015-04-07.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-04-07.pdf

Tisdag 14 april kl 18.00

Vinprovning med Leif Bergsten.

Provade viner:

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve (nr 5244) med osten Munster, Alsace

Sancerre Les Baronnes (nr 32253) med Crottin de Chavignol, Loire

Côtes-du-Rhône Reserve (nr 6018) med Brie de Meaux, Ile de France

Capitel de'Roari Amarone (nr 12366) med Parmesanost Regiano 24

och till sist Château Menota (nr 4087) med Blue, D'Avergne

Tisdag 21 april kl 18.00

Tema »Rom«

Antipasti: Bruschette con funghi (Lag Olle)

Primi: Hummer- och saffranspasta (Lag Håkan)

Secondi: Ossobuco med saffransris (Lag Ronny)

Dolci: Röd fruktsallad med mascarponekräm (Lag Håkan)

Recept: herringarna-2015-04-21.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-04-21.pdf

Lördag 9 maj kl 15.30

Avslutning med damer

 

 


 

Hösten 2014

Tisdag 12 augusti kl 18.00

Samling på Bishops

Tisdag 9 september kl 18.00

»Fredagsmys«

Förrätt: Färgglad bönsallad med Leif Mannerströms hovmästarsås

Vin: Gustave Lorentz Riesling Reserve 22257-01

Huvudrätt: Örtkryddat lamm med smörfrästa vitlöksklyftor

Vin: Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere 6586-01

Efterrätt: Gratinerade persikohalvor

Vin: Nivole 7787-02

Recpt: herringarna-2014-09-09.pdf

Tisdag 23 september kl 18.00

»Mat för glada laxar«

Förrätt: Chèvre- och pärontoast med balsamicosås

Huvudrätt: Laxgryta med sockerärter

Efterrätt: Knäckig äppelpaj med hemlagad vaniljsås

Recpt: herringarna-2014-09-23.pdf

Vin: herringarna-vin-2014-09-23.pdf

Tisdag 30 september kl 17.45

Herringbio i Filmstaden: »100 steg från Bombay till Paris«

Tisdag 7 oktober kl 18.00

»Skepparmeny«

Förrätt: Skepparål med gräslöksäggröra

Huvudrätt: Sjömansbiff

Efterrätt: Inkokta plommon med mandelsmulor & kardemummasås

Recept: herringarna-2014-10-07.pdf

Öl: herringarna-vin-2014-10-07.pdf

Tisdag 21 oktober kl 18.00

»Fransk meny med kyckling«

Förrätt: Soupe de tomates au paprika

Huvudrätt: Poulet frites au four

Efterrätt: Tarte au citron

Recept: herringarna-2014-10-21.pdf

Vin: herringarna-vin-2014-10-21.pdf

Tisdag 4 november kl 18.00

»En brasiliansk afton«

Förrätt: Pirog med fyllning av ost och skinka

Huvudrätt: Brasiliansk Filé Mignon med vinägrett och farofa

Efterrätt: Exotisk fruktsallad

Recept: herringarna-2014-11-04.pdf

Vin: herringarna-vin-2014-11-04.pdf

Tisdag 18 november kl 18.00

»I Maria Walewskas fotspår«

Förrätt: Scampi och pilgrimsmusslor med löjrom

Huvudrätt: Sjötunga Walewska

Efterrätt: Williamspäron i smördeg med calvados-sabayonsås

Recept: herringarna-2014-11-18.pdf

Tisdag 2 december kl 18.00

Förrätt: Zucchinibiffar med dilltsatsiki

Huvudrätt: Spenat- och fetaostsallad med grekiska färsbiffar

Efterrätt: Vit och mörk chokladmousse med knäckflarn och passionfruktssås

Recept: herringarna-2014-12-02.pdf

Vin: herringarna-vin-2014-12-02.pdf

Lördag 6 december kl 15.30

Avslutning med damer

Förrätt: Scampi och pilgrimsmussla med löjrom

Huvudrätt: Sjötunga Walewska gjord på rödtunga. Serveras med pommes duchesse på silverfat

Efterrätt: Exotisk fruktsallad med punschgrädde

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)